Oppskrift: Fersk fennikelsuppen med brokkoli

Publisert av Samina Berntsen den

En veldig populær frokostsuppe.  

Fennikel er ett av de beste hjelpemidlene for en bedre fordøyelse. 

Pass på å kjøpe en bukett fennikel som har generøs mengde av fennikeltoppene.

Ingredienser: 

1 stor brokkolibukett (separer blomstene og stammen) 

1 stor løk hakket 

4-6 fedd hvitløk, hakket 

1 ts. Organisk, uraffinert kokkosolje eller smør 

Fenikkeltopper 

Fenikkelfrø 

6 kopper vann  

havsalt 

shallott og persille, finhakket –  til pynt 

Fremgangsmåte: 

1) Rens brokkolien slik at blomsten og stammen er separert. Fjern eventuelle harde, «grener» fra stemmen. 

2) Surr løk, hvitløk og malt fennikel frø i olje til løken er brunet i en gryte

3) legg brokkoli stammen og de fleste blomstene (spar en håndfull av de minste til senere bruk) oppi gryten sammen med vann og fenikkeltoppene 

4) La blandingen småkoke i ca 20 minutter til de er møre.  

5) Hell blandingen i en blander til den likner puré 

6) Hell så blandingen tilbake i gryten og tilfør havsalt, eventuelt andre urtekryddere etter smak.  

7) småkok i 10 minutter, juster krydder før servering og topp med sharlottløk og persille.

8) klar til servering!

Kategorier: Blogg