Oppskrift: Fersk fennikelsuppen med brokkoli
En veldig populær frokostsuppe.
Fennikel er ett av de beste hjelpemidlene for en bedre fordøyelse.
Pass på å kjøpe en bukett fennikel som har generøs mengde av fennikeltoppene.

Ingredienser:
1 stor brokkolibukett (separer blomstene og stammen)
1 stor løk hakket
4-6 fedd hvitløk, hakket
1 ts. Organisk, uraffinert kokkosolje eller smør
Fenikkeltopper
Fenikkelfrø
6 kopper vann
havsalt
shallott og persille, finhakket – til pynt
Fremgangsmåte:
1) Rens brokkolien slik at blomsten og stammen er separert. Fjern eventuelle harde, «grener» fra stemmen.
2) Surr løk, hvitløk og malt fennikel frø i olje til løken er brunet i en gryte
3) legg brokkoli stammen og de fleste blomstene (spar en håndfull av de minste til senere bruk) oppi gryten sammen med vann og fenikkeltoppene
4) La blandingen småkoke i ca 20 minutter til de er møre.
5) Hell blandingen i en blander til den likner puré
6) Hell så blandingen tilbake i gryten og tilfør havsalt, eventuelt andre urtekryddere etter smak.
7) småkok i 10 minutter, juster krydder før servering og topp med sharlottløk og persille.
8) klar til servering!